Dagbesteding

Zorggroep Aventura Dagbesteding

Onze visie is dat iedereen het recht heeft om een volwaardige plaats in de samenleving zo zelfstandig mogelijk in te kunnen nemen. Daarom hebben we binnen Aventura afgesproken dat iedereen een vorm van dagbesteding heeft. Dat houdt in dat je naar school, naar het werk of naar een vorm van dagbesteding binnen Aventura gaat.

Aventura biedt de volgende vormen van dagbesteding aan:

Als je deelneemt aan dagbesteding binnen Aventura krijg je koffie en thee, tussen de middag een warme maaltijd en mogelijkheid tot sporten onder leiding van een professionele instructeur. Dat maakt ons uniek en daar zijn we trots op.

Leerwerktrajecten

Eén van de vakken die cliënten bij ons kunnen leren, is autopoetsen. Dit gebeurt onder begeleiding van een instructeur die zeer ervaren is in deze branche. Ook op het gebied van houtbewerking en tuinonderhoud bieden we vakkundige begeleiding.

Het komt regelmatig voor dat cliënten na het opdoen van werkervaring kunnen doorstromen naar een reguliere baan. Dat vinden we niet alleen geweldig voor onze cliënten, maar het geeft ons ook een tevreden gevoel dat de basis daarvoor bij ons is gelegd.

Overige dagbesteding

Het verdere aanbod bestaat uit: productiewerk, creatieve werkzaamheden, schilderen (kunst in de vorm van wekelijkse workshops) het dagelijks verzorgen van een warme maaltijd en gelegenheid tot lichamelijke beweging onder leiding van een personal trainer.