Beschermd Wonen

Zorggroep - Begeleid wonen

Voor Beschermd Wonen zijn meerdere locaties beschikbaar. Afhankelijk van je zorgvraag en je indicatie kun je bij ons komen wonen en krijg je begeleiding thuis in je eigen appartement. We bieden dit aan binnen diverse profielen:

  • Thuis Plus-Jeugd
  • Thuis Plus 2018 (A + B)
  • Beschermd wonen (A + B + C)
  • Forensische begeleiding
  • WLZ VG
  • WLZ GGZ

Bij het beschermd wonen is er 24 uur per dag, zeven dagen in de week begeleiding aanwezig. In de nacht is er een slaapwacht en bewaking. Ook buiten kantooruren zijn wij in noodgevallen via de bereikbaarheidsdienst altijd bereikbaar.

Zonder zorg-indicatie kun je niet bij Aventura wonen.

Ondersteuning in eigen appartement

Als je (tijdelijk) niet zelfstandig kunt wonen dan kun je in aanmerking komen voor een indicatie voor beschermd wonen. Hierbij woon je op een locatie van Aventura, in een appartement met eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Hier krijg je dan de ondersteuning die nodig is.

Samen met je persoonlijk begeleider stel je een plan op waarin staat waar je goed in bent, maar ook waar je nog aan kunt werken. Dat plan evalueren we heel regelmatig om voortgang te houden op het behalen van de doelen.

Die doelen kunnen zich concentreren op diverse leefgebieden. Denk daarbij aan financiën, of je fysieke of psychische welzijn.

Wonen bij Aventura

Op de locatie voor beschermd wonen is 24 uur per dag begeleiding en toezicht. Overdag kun je met je vragen terecht op het steunpunt, persoonlijke begeleiding gebeurt in je eigen appartement.

Lees meer

Ambulante begeleiding

ThuisPlus

Forensische begeleiding