Vertrouwenspersoon Jeugdhulp

AKJ & Zorgbelang – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Alle jeugdigen en hun ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij – afhankelijk van hun woonplaats – terecht bij het AKJ of bij Zorgbelang. Die ondersteuning door een vertrouwenspersoon is gratis. Het AKJ en Zorgbelang zijn zelfstandige stichtingen, onze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Aventura.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met je (persoonlijk) begeleider, dan kun je contact opnemen met de adviesdienst van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de instelling.

Zo bereik je het AKJ en Zorgbelang

Eén maal per zes weken komt er een vertrouwenspersoon op locatie Servotel. Vraag op het steunpunt wanneer hij weer komt. Als ze het daar niet weten, dan kun je ook bellen met 088–5551000 of mailen naar info@akj.nl. Via de website van www.akj.nl kun je ook chatten met een vertrouwenspersoon. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.