Om een volwaardige plaats in de samenleving zo zelfstandig mogelijk in te kunnen nemen hebben we binnen Aventura afgesproken dat iedereen een vorm van dagbesteding heeft. Dat houdt in dat cliënten óf naar school, óf naar het werk óf naar een vorm van dagbesteding binnen Aventura gaan.

Aventura biedt de volgende vormen van dagbesteding aan:

  • Productiewerk
  • Creatieve werkzaamheden
  • Houtbewerking
  • Tuinonderhoud
  • Leer-werktraject

Als je deelneemt aan dagbesteding binnen Aventura krijg je koffie en thee, en tussen de middag een warme maaltijd.

Leer-werktrajecten

Eén van de vakken die cliënten bij ons in Drachten (Friesland) kunnen leren, is autopoetsen. Dit gebeurt onder begeleiding van een instructeur die zeer ervaren is in deze branche. Zo ontstaat van tijd tot tijd de mogelijkheid om door te stromen naar een baan bij een regulier autopoetsbedrijf. Ook op het gebied van houtbewerking en tuinonderhoud bieden we vakkundige begeleiding.

Het komt voor dat cliënten na het opdoen van werkervaring kan doorstromen naar een reguliere baan. Het geeft ons een tevreden gevoel dat de basis daarvoor bij ons is gelegd.

Overige dagbesteding

Het verdere aanbod bestaat uit: productiewerk, creatieve werkzaamheden, schilderen (kunst in de vorm van wekelijkse workshops) het dagelijks verzorgen van een warme maaltijd en gelegenheid tot lichamelijke beweging onder leiding van een personal trainer.